Hiç Tatmadığınız Antep Lezzetleri


KEÇİBOYNUZU VE KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI
Ekim 22, 2008, 10:10 am
Filed under: yazılarım

Arkadaşlar ben sizlere kızın öksürüğünün geçmediğinden bahsetmiştim ya işte yeni bir tavsiyeyle KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ denemeye karar verdim. İnternetten araştırdım ve aşağıdaki yazılanları buldum sizce denemeye değmez mi?

Günümüz yaşam şartların maruz kaldığımız eletromanyetik kirlilikle vücuda giren radyasyonu dışarı atma özelliğine sahip keçiboynuzu, 7’den 70’e herkesin günlük vitamin ihtiyacını karşılamaktadır.
Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkan. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Sigara içenler keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam çıkardıklarını hayretle özleyeceklerdir.
Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu etken madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki; derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir.
Kortizon tedavisinden başka çare bulamayan, alerjik nefes darlığı çeken ve yılın belli mevsimlerinde öksürük krizlerinin nedenli şiddetli olduğunu anlatan bir çok insanın, keçiboynuzunu kullanmaya başladıktan daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıkları gözlemlenmektedir.
Guatr rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir.
Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkandır. Balgam söktürücü gücü ve astıma karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır. Sigara içenler keçiboynuzuna başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam çıkardıklarını hayretle gözleyeceklerdir.
Keçiboynuzu, insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir. Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin ne kadar yüksek olduğu, bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde ortaya konmaktadır. Keçiboynuzunun bu koruyucu özelliği Allah’ın insanlara olan bir lütfudur. Keçiboynuzu akciğer kanserini önleyen mükemmel bir meyvedir. Ancak, akciğer kanserine yakalanmış olanlar için tedavi etme gücü çok zayıftır. Bir bitkinin hastalığı önleyici özelliği ile hastalığı tedavi etme özellikleri birbirlerinden farklı şeylerdir. Keçiboynuzunun akciğer kanserini tedavi etmekteki gücünü artırıcı farklı etkin maddeler içeren ikinci bir bitkiye ihtiyaç vardır. Bu ikinci takviye bitki kırmızı turptur. Keçiboynuzunda kolesterol bulunmaması ayrı bir avantajdır. Kaffein ve theobromine içermediği için de tansiyon problemi olanların rahatlıkla uygulayabilecekleri bir kürdür. Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir. Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir.

Keçiboynuzu (harnup) pekmezinin faydaları:

1kg. pekmezde; 8069mg.Potasyum – 698mg.Kalsiyum – 565mg.Fosfor – 147mg.Sodyum – 383mg.Magnezyum – 35,4mg.Demir – 2,4mg.Bakır – 3,2mg.Çinko 3,9mg.Mangan bulunur.
Kalsiyum bakımından çok zengin (sütün 3 katı.) İçindeki E vitamini sayesinde; öksürük, grip, kemik erimesi ve kansızlık durumlarında vücuda yardımcı. Balgam söktürmeye, göğsü yumuşatmaya, bronşları açmada etkili. Sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına karşı vücuda yardımcı olur (Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.) Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı vücuda yardımcı oluyor. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizliyor. Mideye kuvvet veriyor. Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri bulunuyor.Yüksek doğal şekerler, zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağı. Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarında vücuda yardımcı oluyor. Kanın zehirli maddelerini temizliyor. Kalp rahatsızlıklarında doğal destekleyici bir ürün. İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahip. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor Doğal bir dopingdir. Keçiboynuzunun herhangi bir yan tesiri bulunmuyor. Hem besleyici hem de besin değeri olan keçiboynuzudur. Astım, alerjik astım, alerjik nefes darlığı, akciğer kanserini önleyici etkisi var. Akciğer ödemini yok edici ve sperm sayısını artırıcı ve balgam söktürücü olarak olumlu özellikleri bulunuyor. Doğal harnup pekmezinde bulunan o güzel damak tadı değişerek ağızda burukluk kıvamında koyuluk pelteleşme görülebilir. Pekmezde bulunan bu ani değişikliğin sebebi keçiboynuzu hammaddesi kırıldıktan sonra taze olarak bekletilmeden hemen üretim yapılmasıdır.Keçiboynuzu kırıldıktan sonra bir müddet bekletilip üretime geçilmesi en iyisidir. O zaman pelteleşme görülmez! Aynı zamanda tamamen doğal olarak üretilmiş olan harnup pekmezi aşırı soğukların etkisi ile koyulaşabilmektedir. Koyulaşmış olan pekmez cam kavanozda oda sıcaklığında normal halini alır. Daha çabuk sonuç alırım diye kesinlikle abartarak kullanmayınız. Uygulama sürelerine ve miktarlarına kesin olarak uyunuz. Doğa bir denge, nizam ve kural üzerine kuruludur ve de belirli kurallara göre çalışmaktadır. İnsan da, doğanın bir parçası olduğuna göre, insan vücudu da aynı şekilde belirli dengeler çerçevesinde çalışmaktadır. İşte, günümüzde bilim adamları ekolojik dengeden, biyolojik dengeden ve de daha bir çok dengelerden bahsetmekteler ve bu dengelerin bozulması durumunda dünyamızı nedenli büyük felaketlerin beklediğini vurgulamaktadırlar.
Örneğin; Demir, insan vücudu için hayati önem taşıyan bir maddedir. Demirin eksikliğide, fazlalığı da insan vücudu için zararlıdır. Bazı insanlar vitaminlerin çok faydalı olduklarına inandıklarından dolayı vitamin haplarını fazla fazla kullanırlar. Çünkü, fazlasının insan vücuduna zarar vermediğini zannederler. Unutmayınızki, vitaminlerin eksikliği sağlığımız açısından hayati önem taşırlarken, fazlası da vücudumuza zarar verirler. Aynı şekilde size önerilen bitkileri de belirtildikleri şekilde kullanmak gerekir. Fazla kullanarak daha çabuk sağlığıma kavuşurum diye düşünmek yanlıştır.

Kaynaklar:
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu/ Bitkisel Sağlık Rehberi
Dr.Mehmet Göbelez/ Gıdalarımız ve Sağlığımız

13 Yorum so far
Yorum bırakın

OF OF OF SADECE HASTA OLDUGUMUZDA DEGIL GÜN AŞIRI TUKETMEMİZ LAZIM BENCE..SAGOL CAN ARKADASIM:))

Yorum tarafından Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat

Ben cok severim keciboynuzunu,pekmezini hic yemedim,oda guzeldir herhalde.Kolay gelsin canim.SEVGILER…

Yorum tarafından hilacetarifler

canım eşim bayılıyor bu keçiboynuzuna ama çok faydalı onu biliyorum.sevgiler…

Yorum tarafından defneylebirlikte

Keçiboynuzunun faydalı olduğunu biliyordum ama bu kadar da değil. Aslında her hastalığın şifası bitkilerde var ama biz kolayına kaçıp ilaç kullanıyoruz. Paylaşımın için teşekkürler canım

Yorum tarafından NİLÜFER

Fulya’cığım,

Ben de bir aralar alırdım, şimdi okuyunca tekrar alayım dedim. Teşekkürler.

Sevgilerimle.

Yorum tarafından Betül

keçiboynuzunu yemeyi seviyorum ama almak çok alışkanlık olmamış bizlerde. hiç bir doğal yiyecek yokturki faydasız olmasın. verdiğin güzel hatırlatmalar için teşekkürler.

Yorum tarafından Aymen

canım öncelikle kızına çok geçmiş olsun. benim kızın da bayramdan beri geçmeyen bir öksürüğü vardı. iki doktor dolaştım, en sonunda sinüzit olduğu ortaya çıktı. korkutmak amaçlı yazmıyorum canım, aklının bir köşesinde bulunsun istedim. elbette ki keçiboynuzu pekmezinin faydaları tartışılmaz. her kış mutlaka kızıma günde bir kaşık yediririm. bu pekmez hakkında bilmediklerimi de sayende öğrenmiş oldum canım. paylaşımın için teşekkürler. kızına ve sana sevgiler..

Yorum tarafından Lezzet Gemisi

Fulyacığım arkadaşlık ödülüne senin blogunu da eklemiştim ama sana zaten çoktan gelmiş..

sevgiler..

Yorum tarafından Naile

Hiç yemedim. Ama şimdi hoşuma gitti.
En kısa zamanda alıp tadıcam.
Sevgiler.

Yorum tarafından TAZENANE

Canım benim keçiboynuzu nelere kadirmiş yaa.
Allah c.c. razı olsun valla..googledan birçok bitki araştırdım ama keçiboynuzunu hiç aklıma getirmemiştimki.
bende ve küçük oğlumda astım var..oğlumda alerjik hiç geçmeyen hırıltısı ve balgamı oluyor devamlı..belli zamanlarda artıyor..benimkide bronşial..denemek gerek gerçekten ilgimi çekti inan..
çok tşkler canım tuttuğun altın olsun emi..amin.

Yorum tarafından akasyakokusu

Fulyacım benim evdede pekmezin her türlü çeşiti bulunur..Bende ilaç niyetine bir kaşık içiririm mutlaka…
Bilgiler için teşekkürler…

Güzel kızına tekrar geçmiş olsun…

Yorum tarafından P€L!N

damağımı alıstırmaya calısıyorum ama kek ve kurabiyelerde löpür löpür gidiyor benden demesi 🙂

Yorum tarafından Zarpandit :)

bende faydalarını ogrendıgımde kızım kucukken almıstım her sabah mamasına eklerdım 1 tatlı kasıgı. sımdı arada verıyorum. paylasım ıcın tesekkurler..

Yorum tarafından banu gökşin




Yorum bırakın