Hiç Tatmadığınız Antep Lezzetleri


İYİ BAYRAMLAR
Eylül 28, 2008, 11:50 am
Filed under: yazılarım

Arkadaşlar gene bu kadın nerelerde diyenleri duyar gibi oluyorum. Sizleri unutmuş değilim. Dükkanda yanlız olduğum için her işe ben koşuşturuyorum. Boş olduğum vakitlerde de kızın işleriyle ilgileniyorum. Ramazan etkinliğimiz vardı kreşte onunla uğraşıyorduk.Resimler bir elime geçerse yayınlayacağım. Ben heyecandan fotğraf makinasını yanıma almayı unutmuşumda:))) Kızım folklör oynadı çok duygulandım. Kızımı o kıyafetler için görünce ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ne kadar güzel bir geceydi sizlere anlatamak. Her dakika ağlamak geldi içimden. Ne kadar sulu gözlüymüşümde haberim yokmuş:))Allah her anne babaya böyle güzellikler nasip etsin. Ne güzel bir gurur kaynağı imiş. Çok çok teşekkür ederim, bütün öğretmenlerimize,müdüre hanıma ve kurucu müdürlerimiz Necip Bey ve Nurten Hanım‘a. Allah sizlere acı yüzü görtermesin. Siz biz anneleri ve babaları mutlu ettiniz Allah’ta sizi her daim mutlu ve huzurlu kılsın. Sevgili kullarından olmayı nasip etsin. Günlerdir uğraşıp didiniyorsunuz. Ama emeklerinizin karşılığı muhteşemdi. Etkinlikten sonra verilen iftar yemeği de çok güzeldi. Yani anlayacağınız muhteşem bir gece yaşattılar bize kısıtlı imkanlarla ve büyük gayretlerle. Her dakikasında büyük emeğiniz var hem iftarın hem gösterinin. Çocuklarımız BADE SEVGİ YUMAĞINA gittikleri için çok şanslılar. Okul gerçekten bir sevgi yumağı:)) Anladığınız gibi arkadaşlar çok yoğun günler geçirdim. İki gün sonra bayram ve bugün bizim Gaziantep’ten misafirlerimiz geliyor. Malum yuvarlamalar,dolmalar,baklavalar hazırlanacak.Yani anlayacağınız çok iş var:)) Bir süre daha yemek tarifi ekleyemezsem kızmayın. Ama hepinize uğramaya çalışacağım. HEPİNİZE İYİ BAYRAMLAR:)))))))

10 Yorum so far
Yorum bırakın

hayırlı bayramlar canım.

Yorum tarafından elif

bayraminizi kutlarim bende canim nice guzel bayramlara

Yorum tarafından ηiηo

canım benim teyzesini tebrik ediyorum..folklor bir yana daha nice etkinliklere başarılara oyunlara katılsın..talihide bahtıda açık olsun amiin..
demek seninde misafirin geliyor kolay gelsin şimdiden..
hayırlı vede bereketli bir bayram dilerim..

Yorum tarafından akasyakokusu

selamlar .Bayramını kutlarım arkadaşım..A ntep mutfağı sever biri olarak blogunu çok beğendim.bana da beklerim sevgiler..

Yorum tarafından nurdan

Canım iyi bayramlar.
Sevgiler

Yorum tarafından Seda'nın Günlüğü

şєкєя tα∂ıη∂α ηi¢є вαуяαмℓαяα….

Yorum tarafından elmaşekeri

Cocukken hersey ne kadar guzeldi yada bizler cocuklugun verdigi saflikla herseyi temiz gorurduk. Arefe gunu yapilan temizlikler, baldan tatli tatlilarin hazirlanisi, kacamak bir iki lokma. Bayram oncesi cikilan alisverisler, alinan birbirinden guzel elbiseler, ayakkabilar. Kizsaniz elbisenin cantasi, sapkasi olacak. Erkekseniz cepsiz olmaz pantalon, para toplanicak. Hic unutmam bir komsumuz vardi Allah rahmet eylesin, o teyze hic bir bayram geri cevirmedi bizi. Bayram oncesi mis gibi kokan, yepyeni mendiller alir, arasinada para koyardi. Koskocaman lojman, 11 kat, her katta 6 daire, herkes tanidik. El opmekten yorulur, topladigimiz harcliklari cantamiza sigdiramazdik. O zaman insanlarin elimi boldu, simdi ne oldu hala anlamis degilim. Insanlar birakin para vermeyi, seker ikram etmeyi, kapiyi acmiyorlar. Guzel olan geleneklerimizi ne cabuk yitiriyoruz. Hic bir bayram eksik etmedi ailemiz bizden yeni giysileri, ayakkabilari, harcligi, hediyeyi. Biz sansli cocuklardik. Simdi oyle cok yalniz cocuk var ki!! Bayram vesile olsun, unutmayalim adetlerimizi. Ziyaret edelim yaslilarimizi, yalnizlarimizi. Oh bir hafta tatil deyip, nereye kacacagimizi bilmemezlik etmeyelim, bizde yaslanicaz bir gun, gozum kapida, kulagimiz zilde yavrularimizi bekliyecegiz. Bir tatli dil, bir guleryuz, cok gormeyelim, cok gormesinler bizede. Buralar cok sessiz, ne gelen var ne giden. Yapilan tatlilari birbirimize ikram ediyoruz ancak. Ne ana var yanimizda, ne akraba, ne baba ocagi var burda, ne kardes muhabbeti. Gurbetin acisini ceken bilir ancak, bos konusmaya ne hacet. Annem, babam, kardesim, guzel ninem ananem, tum akrabalarim, dostlarim, ben yine bu bayramda burdayim. Bu bayramda yalnizim. Siz birlikte olusunuzun kiymetini bilin. Az kaldi ramazan yaza gelecek, bende 8 senedir ozledigim o bayrami yasayacagim yaninizda insaallah. Ama siz bunun kiymetini bilin, kaybedince bulunmuyor cunku. Bu bayram diliyorum tum minik kiz cocuklarinin firfirli elbiseleri, kirmizi rugan ayakkabilari olsun. Tum erkek cocuklarinin papyonlu minik takimlari, gicir gicir ayakkabilari olsun. Yaslilar yalniz kalmasin bu bayram, oksuzun yetimin basi oksansin. Olmusler unutulmasin, hastalar ziyaret edilsin bu bayram. Bu bayram bayram gibi bir bayram olsun diliyorum…

Yorum tarafından ηiηo

Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun…

Yorum tarafından capankizimutfakta

CAnim bayramin kutlu olsun,her bayram sevdiklerine en güzel sekilde gecirmeni dilerim.

Yorum tarafından Yaren

Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj; kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri. Kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun, BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

Yorum tarafından Lezzet Gemisi




Yorum bırakın